Diğer Operatörlerden TurkNet’e Nasıl Geçilir?

Photo of author

By admin

Mevcut servis sağlayıcınız ile bir probleminiz olabilir veya artık taahhüte bağlı kalmak istemiyor olabilirsiniz. Bu durumda yeni bir operatör yani internet servis sağlayıcıya ihtiyacınız olacak. Seçeceğiniz internet servis sağlayıcı, hizmeti satın aldığınız andan itibaren internet deneyiminizi baştan aşağı değiştirebilir. Bu sebeple biz de operatör değişikliğinde TurkNet’in sunduğu avantajları, kolaylıkları ve hizmetleri anlatarak neden TurkNet kullanmanız gerektiğini anlatacağız.

Bildiğiniz üzere TurkNet, mevcut internetinizi iptal ettirmeden hizmet taşıma olanağı sunuyor. Bu sayede DSL tabanlı internet hizmeti kullanan müşteriler, port kaybetmeden TurkNet’e geçişini sağlıyor. Ayrıca, fiber altyapılarda da e-devlet üzerinden churn işlemi ile çok hızlı bir şekilde TurkNet’e geçiş imkânı sunuluyor.

ADSL ve VDSL altyapıları, fiber internet altyapılarından birçok yönüyle ayrılıyor. Bunlardan biri de kullanıcı limiti. Bu altyapıları kullanan internet tarifelerine başvurmanız durumunda, seçtiğiniz internet servis sağlayıcı bulunduğunuz konumdaki port durumuna göz atar ve portun boş olup olmamasına göre işlemi devam ettirir ya da durdurur.

Bir internet servis sağlayıcısı, başvuruyu yapan müşterinin bulunduğu konumdaki santralin kapasitesinin dolması durumunda, müşteriye “boş port yok” cevabını verir ve genellikle işlemi devam ettirmeden askıya alır.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi yeni bir kullanıcı için ayrılabilecek boş portun olmaması durumunda “boş port yok” veya “port yok” şeklinde nitelendirilir. Ancak hizmetinizi iptal ettirmeden operatör değişikliği yaparsanız zaten aktif olarak kullandığınız bir portunuz olacağı için böyle bir sorunla uğraşmamış olursunuz. Bu durum evine yeni internet bağlatacak kullanıcılar için geçerli.

TurkNet, port takibi yaptığı gibi, yeni port sağlanması için de altyapı sağlayıcısı ile iletişime geçer. Altyapı sağlayıcısı, gerekli görmesi durumunda yeni portları kullanıma sunarak bu sorunu ortadan kaldırabilir.

Bunlara ek olarak, port sorgulama sistemi internet servis sağlayıcıların ortak kullandığı bir servis olduğundan, hatalı sonuçlar da çıkabiliyor. Yani farklı bir servis sağlayıcı o anda boşta olan bir portu bir müşterisine tanımladığı anda, diğer servis sağlayıcı halen o portu boş görebiliyor. Ya da bu durumun tam tersi oluyor ve yeni boşa çıkan bir port, dolu gözükebiliyor.

Haliyle böyle bir durum da kullanıcının internet hizmetinden mahrum kalmasını ve hatta uzun bir süre internet hizmetine ulaşamamasına yol açıyor. Ancak bunun için de bir çözüm var.

TurkNet, başka operatörlerden geçmek isteyen kullanıcılar için, mevcut aboneliklerini iptal ettirmeden TurkNet’e geçiş kolaylığı sunuyor.

Müşteriler, birden fazla başvuru yönteminden istediğini tercih ederek TurkNet’e geçişleri için ilk adımı atıyor. Ardından TurkNet, müşteriler için tüm geçiş sürecini yöneterek zahmetsiz bir geçiş süreci sunuyor. Bu sayede size ayrılan mevcut portu kaybetme riski olmadan ve internetiniz neredeyse hiç kesilmeden geçiş yapabiliyorsunuz.

Başka operatörden TurkNet’e nasıl geçerim?

Sizin hiç yerinizden kalkmanıza gerek yok. Mevcut internet aboneliğinizi iptal etmeden TurkNet’e geçiş yapabilirsiniz. Artık e-devlet sayesinde de bu süreç çok daha hızlandı. Kuryeyle, kargoyla uğraşmadan dijital kimlik onayınızı e-devlet üzerinden verip işlemleri 3 dakika gibi kısa bir süre içerisinde ilerletebilirsiniz. Ardından TurkNet, sizin adınıza operatörünüze geçiş talebinizi iletir.

Farklı operatörlerden geçiş süreci de, daha önce anlattığımız “3 Adımda Nasıl TurkNet’li Olurum?” rehberimizdeki ile benzer ilerliyor. Abonelik başvurusu işlemlerine geçmeden önce altyapı sorgulaması yaparak geçebileceğiniz tarifelere ve kullanabileceğiniz hız miktarına göz atabilirsiniz. Eğer altyapınızda TurkNet GigaFiber hizmeti varsa başka operatörden geçiş yapamazsınız.

Hizmet taşıyarak TurkNet’e geçmenin avantajları

Mevcut internet aboneliğinizi iptal ettirmeden TurkNet’e geçiş yaptığınız takdirde birçok avantaj elde etmiş olursunuz. İlk olarak abonelik işlemleriniz sıfır bir aboneliğe göre çok daha kısa sürer. Zaten halihazırda kullandığınız bir portunuz olduğunuz için onu da kaybetmemiş olursunuz.

Artı olarak sıfır aboneliklerde olan kurulum hizmeti ücretini ödemezsiniz. Yeni bir kurulum yapılmayacağı için böyle bir hizmete ihtiyacınız olmaz.

Taahhüt bitmeden servis sağlayıcı değiştirilebilir mi?

Taahhütünüz bitmeden servis sağlayıcı değiştirmek mümkün. Ancak yine taahhüt süresi dolmadan sözleşmeden caydığınız için, cayma bedeli ödersiniz. TurkNet bu noktada abonelik taşımak isteyen kullanıcıların cayma bedellerinin bir kısmını ödüyor. Yani taahhütünüz dolmadan TurkNet’e geçmeye karar verirseniz, 1000 TL’ye kadar olan cayma bedelini TurkNet ödüyor.

TurkNet TaahhütSayar ile mevcut taahhütünüzü takip edebilirsiniz

TaahhütSayar; sizi özgürlüğe kavuşturacak geri sayımı, sizin için yapan bir TurkNet kolaylığıdır. TaahhütSayar, taahhütünüzün bitişini sizin için takip eder. Bir daha asla taahhütlü internet kullanmak istemeyenleri, tekrar taahhüt altına girmelerinden korumayı amaçlar. Böylece yeni bir taahhüt yapmadan önce ya da taahhüt yenilemeden TurkNet’in size sunacağı avantajları değerlendirir, size en uygun olan fırsattan yararlanırsınız.

Taahhütlü internet kullanıcısıysanız, internet servis sağlayıcınız başka bir yere gitmemeniz ve hizmet almaya devam etmeniz amacıyla size yeni bir taahhütlü paket sunabilir. Eğer taahhüt vermezseniz, fiyatın çok yükseleceğini, başka bir operatöre geçerken de internetsiz kalacağınızı duyabilirsiniz. Bazen de size taahhüdünüzün biteceği bilgisi ulaşmayabilir ve kendinizi taahhütsüz ama çok daha pahalı bir paketi kullanırken bulabilirsiniz. TaahhütSayar kolaylığı, bunları yaşamadan, başka fırsatları da değerlendirmeniz için var olan zamanınızı hatırlatır.

TaahhütSayar’ın avantajı ne?

TaahhütSayar’la, taahhüdünüz bitmesine yakın istemediğiniz teklifleri değerlendirmek durumunda kalmazsınız. Ayrıca, mevcut operatörünüzün ilk birkaç ay için uygun fiyat sunup daha sonrasında yüksek bir fiyata düşük hızlı ve az içerikli bir paket için iki yıl daha taahhüt istemesine de hazırlıklı olursunuz.

TaahhütSayar nasıl çalışır?

TaahhütSayar uygulamasından yararlanmanız için tek yapmanız gereken formu doldurmak. Sonrasında size dönem dönem taahhütle ilgili önemli bilgiler gönderilecek. Ayrıca TurkNet, taahhüdünüzün bitmesine yakın sizi arayacak ve TurkNet’e davet edecek. Daveti kabul ederseniz, sizin adınıza tüm işlemleri yürüterek, hizmetinizin TurkNet’e taşınması sağlanır.

TurkNet’e başvurmak için birden fazla seçeneğiniz var. Seçeneklere göz atarak, size uygun ve kolay olan yolu tercih edebilirsiniz.

TurkNet’li olmak için ilk olarak internet hizmeti almak istediğiniz adreste altyapı sorgulama yapmanız gerekiyor. Bu sorgu sonucunda altyapınızda alabileceğiniz maksimum hızı görebilir ve aboneliğinizi başlatabilirsiniz.

Altyapı nasıl sorgulanır?

Adresinizde kullanabileceğiniz altyapı ve hızı, TurkNet web sitesinden sorgulayabilirsiniz. Peki bu nasıl yapılıyor?

Türkiye’nin önde gelen internet servis sağlayıcılarından olan TurkNet, internet başvurusu öncesinde altyapınızın hangi teknolojiyi ve hangi hızı desteklediğini belirten bir altyapı sorgulama sistemine sahip. Bu sistem sayesinde adresinizdeki altyapının DSL ya da Fiber olup olmadığını görebilirsiniz.

TurkNet’in altyapı sorgulama sistemi iki şekilde çalışıyor; adres ile sorgulama ve sabit telefon numarası ile sorgulama. Her iki yöntemle altyapı sorgulama işlemleri şu şekilde;

TurkNet Adres ile Altyapı Sorgulama

TurkNet’in altyapı sorgulama sistemi, yukarıda da belirttiğimiz gibi hem adres hem de sabit telefon numarası üzerinden yapılabiliyor. Ancak günümüzde çoğu müşteri artık sabit telefon hattı kullanmıyor. En yaygın seçenek olan adresle altyapı sorgulama işlemi ise şu şekilde;

Altyapı sorgulama sistemine girdikten sonra, karşımıza çıkan Adres Bilgisi ile Sorgula ve Telefon No ile Sorgula seçeneklerinden Adres Bilgisi ile Sorgula seçeneğine tıklayın. Buradan sonra il, ilçe, mahalle, cadde, sokak, bina ve daire numaraları bilgilerini doldurarak Altyapı Sorgula butonuna tıklayın.

Sorgulama işlemi bittiğinde şöyle bir ekranla karşılaşacaksınız;

Bizim sorguladığımız örnek adreste 80 Mbps hıza kadar destek sunan VDSL bir altyapı hizmeti bulundu. TurkNet internet hizmetini 139,90 TL’den başlayan fiyatlarla sunuyor. Ayrıca sunulan hızı evinizde kullanırken altyapı kalitenize ek olarak bina, daire tesisatınızın ve modeminizin de önemli olduğunu belirtelim.

TurkNet’in altyapı sorgulama servisi, 80 Mbps destekleyen internet tesisatımız için bize Özgür İletişim 100 paketini önerdi. Bu kısım, sorguladığınız adreste çıkacak olan tahmini hıza ve altyapı türüne göre değişiklik gösterecek. Hemen aşağısında da TurkNet’in kota ve taahhüt koymadığını hatırlatan, ayrıca 30 gün içinde %100 iade seçeneği sunan hizmetleri görülüyor.

Sabit Telefon Numarası ile Altyapı Sorgulama

Bu işlem için de yine altyapı sorgulama sistemine girdikten sonra, karşımıza çıkan Adres Bilgisi ile Sorgula ve Telefon No ile Sorgula seçeneklerinden bu sefer Telefon No ile Sorgula seçeneğine tıklayın.

Buradan sonra Sabit telefon no giriniz boşluğuna, adresinize kayıtlı ev/iş telefonu numarasını girerek, altyapı sorgulama sonucunuzu öğrenebilirsiniz.

Altyapınızın desteklediği hız, evinizde alabileceğiniz internet hizmeti hızını gösterir. Ancak altyapınızın gelişmesi veya fiber altyapılara geçişinizin sağlanması durumunda 1.000 Mbps’e kadar çıkabilirsiniz.

TurkNet, kullanıcılarına oturdukları yerden kolay ve zahmetsiz başvuru imkanı tanıyor. Bu noktada başvuru adımlarınızı da dijital olarak 3 adımda gerçekleştirebiliyor ve işlemleri Online İşlem Merkezi’nden takip edebiliyorsunuz. Bu sayede abonelik süreci anlık olarak Online İşlem Merkezi veya TurkNet Mobil Uygulaması üzerinden takip edilebiliyor.

İlk aşamada da bahsettiğimiz gibi başvuru işlemlerini iki kanaldan yapabiliyorsunuz: web sitesi ve 0850 288 80 81 telefon hattı. Başvuruyu online olarak yapmak isteyen kullanıcılar, bu sayfa üzerinden işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

4 adımda online başvuru süreci ise şu şekilde;

1- İletişim Bilgileriniz

TurkNet, hizmet söyleşmesini hazırlamak için online başvuru formunun ilk adımında iletişim bilgilerinizi talep ediyor. Bu doğrultuda Ad/Soyad, e-posta adresi ve telefon numaranız isteniyor. Ayrıca kişisel veri aydınlatma formunu ve verilerinizin işlenmesini onayladığınız adım da bu aşamada.

2- Adres Bilgileriniz

Online başvuru formunun ikinci aşamasında varsa halihazırda kullandığınız internet operatörünüzün bilgilerini girmeniz gerekiyor.


İnternet Var seçeneğini seçip, mevcut internet servis sağlayıcının hizmet numarası (XDSL numarası) bilgisini girmeniz yeterli olacaktır. Ayrıca farklı bir servis sağlayıcıdan geçiş yapmanız durumunda 240 TL’ye kadar, TurkNet GigaFiber servisine geçmeniz durumunda da 1.000 TL’ye kadar taahhüt cayma bedeli TurkNet tarafından karşılanıyor. Artık sonraki aşamaya geçebilirsiniz.

3- Tercihler

Adres ve mevcut internet sağlayıcınızın bilgilerini doldurduktan sonraki aşamada, altyapınızın desteklediği hızı görebilirsiniz.

Üçüncü aşama penceresinde, yukarıda da belirttiğimiz gibi tercihlerinizi yapmanız istenmekte. İnternet Hız Seçimi kısmında altyapınızın desteklediği hızı içeren tarifeyi görebilirsiniz. Ek Hizmet Seçimi kısmından ek tercihlerinizi seçebilirsiniz. Örneğin modeminiz yoksa hem ADSL/VDSL hem de fiber hızları destekleyen, yüksek WiFi performansı sunan, fiyat performans ürünü modemi avantajlı ödeme yöntemleri ile satın alabilirsiniz.

Bunlara ek olarak sabit IP (static ip) hizmeti ve güvenli internet profili tercihlerinizi de yapabilirsiniz. Bu aşamalar tamamlandıktan sonra sıra fatura tercihlerinize geliyor. Faturanızı yeşil dostu olarak e-posta adresinize mail olarak isteyebilirsiniz.

4- Kimlik ve Ödeme Bilgileri

Online başvuru sürecinin dördüncü ve son aşaması kimlik doğrulamasını içeriyor. Bu aşamada kimlik belgenizin bilgileri ve fatura için ödeme yöntemi bilgileriniz isteniyor. Ancak tercihlerinizde modem seçeneğini seçmeniz durumunda, bu ücretlendirme kartınızdan alınıyor ve o aşamada başka bir ödeme alınmıyor.

En kolay yöntem: e-Devlet Dijital Kimlik Doğrulama Sistemi ile başvuru

TurkNet’in başvuru yöntemleri halihazırda oldukça kolay ve anlaşılır. Ancak şirket, bu aşamaları daha kolay ve zahmetsiz hale getirmek için e-Devlet entegrasyonunu duyurdu. Bu entegrasyon sayesinde başvuru aşamasındaki kimlik doğrulama işlemleri dijital ortama taşınmış oldu. Peki nasıl?

e-Devlet’in dijital kimlik doğrulaması sistemiyle birlikte, ek bir uğraş vermeden abonelik işlemleri, sözleşme fesih işlemleri ve borç ödeme işlemleri yapılabiliyor.

e-Devlet üzerinden TurkNet’e nasıl başvurulur?

TurkNet web sitesi üzerinden başlattığınız başvuru işlemlerinizdeki tercihlerinizden Dijital Kimlik Doğrulama seçeneğini seçmeniz durumunda, sistem sizi e-Devlet Dijital Kimlik Doğrulama sistemi aracılığıyla TurkNet hızlı başvuru sistemine aktarır. 3 dakika süren işlem sonrasında başvuru adımlarınız tamamlanır.

1 – 3




e-Devlet Dijital Kimlik Doğrulaması nasıl yapılır?

Dijital abonelik işlemlerinizi yaptığınız Dijital Kimlik Doğrulama sistemi için önceden e-Devlet üzerinden doğrulama işlemi yapmanız gerekiyor. Bunun için öncelikle e-Devlet sistemine şifreniz, İnternet Bankacılığı, T.C Kimlik Kartı, Mobil İmza ya da e-İmza seçeneklerinden biri ile giriş yapmalısınız.

e-Devlet’e giriş yaptıktan sonra Dijital Kimlik Doğrulama sayfasına gidin. Burada İşletme/Sağlayıcı Tipi kısmından Haberleşme seçeneğini seçin. Ardından ise İşletme/Sağlayıcı kısmına TurkNet bilgisini girin ve devam edin.

Ülkemizde kullandığımız operatörler bizi uzun taahhüt süreleri ve cayma bedelleriyle karşı karşıya bıraktı. Bu sebeple TurkNet de Türkiye’de internetin kimliğini tazelemek için yeni bir adım atarak taahhütsüz bir internet deneyimi sunmaya başladı. Taahhütsüz internet ile kullanıcılar hizmetlerini istedikleri zaman sonlandırabiliyor, ayrıca cayma bedeli de ödemiyor.

TurkNet bununla da kalmayarak, farklı operatörlerden gelen müşterilerinin cayma bedellerinin bir kısmını karşılayarak, kullanıcılara ekstra bir kolaylık sunuyor.

TurkNet ne kadar cayma bedeli karşılıyor?

Mevcut operatörünüzün size çıkaracağı taahhüt cayma bedelinin, TurkNet GigaFiber altyapısındaysanız 1000 TL’ye kadarını, diğer altyapılardaysanız da 240 TL’ye kadarını TurkNet karşılıyor. Bu tutar, taksitlerle faturanıza indirim sağlanarak karşılanıyor.

Taahhüt cayma bedelini TurkNet faturanızda indirim olarak geri alabilmeniz için mevcut operatörünüzün size çıkardığı taahhüt bozma faturasını 0 212 216 55 60’a fakslamanız veya TurkNet Online İşlemler ya da Mobil Uygulama üzerinden göndermeniz yeterli. Gerekli kontroller yapıldıktan sonra indiriminiz faturanıza tanımlanacaktır.

TurkNet’te kurulum ücreti var mı?

Başka Operatörden geçiş işlemlerinde herhangi bir kurulum ücreti alınmıyor.

Evinizde şu anda bir internet hizmeti almıyorsanız, TurkNet’ten alacağınız hizmeti başlatmak için yeni hat tesisinde kurulum hizmeti veriliyor. Bu hizmet kapsamında arka planda yapılması gereken tüm yeni hat tesisi işlemleri gerçekleştiriliyor. Evinize kadar geliniyor, tüm bağlantılarınız yapılıyor ve internet hizmetiniz kuruluyor. Bu hizmet sayesinde, en sağlıklı şekilde ev içi kablolarınızın çekilmesini ve ileride oluşabilecek arızaların önüne geçilmesi sağlanmakta.

Binanızdaki ankastre kutusundan dairenize kadar olan bağlantı için de kablo çekilmesi gerekiyorsa, metre başına kablo ücreti alınarak bu iş de hallediliyor. Metre başına kablolama ödemesi ekiplere elden yapılıyor. Ayrıca internet hizmetinize ek olarak telefon hizmeti de aldıysanız aynı şekilde onun da tüm işlemlerini ve kontrollerini yaptıktan sonra size teslim ediliyor.

Speedtest’e göre Türkiye’nin en hızlısı TurkNet

Bağımsız bir hız ölçüm şirketi olan Speedtest, bünyesinde gerçekleştirilen internet hız testi verilerine dayanarak düzenli olarak istatistikler yayınlıyor vebiz de paralelinde bu verileri sizlerle paylaşıyoruz. 2021’in üçüncü çeyreğinde liderlik koltuğuna oturan TurkNet, o andan itibaren koltuğu kimseye kaptırmadı ve bir kez daha zirvedeki yerini korumayı başardı.

TurkNet, 2022 üçüncü çeyrekte de yüksek hız, gecikme süresi ve tutarlılık oranlarında lider olmaya devam ederken, 50.94 Mbps ile en iyi ortalama indirme hızını kullanıcılarına sunuyor. Türkiye’nin indirme hızı bakımından182 ülke arasında 105. sırada yer aldığı raporda, TurkNet gecikme sürelerinde de yine zirvedeki yerini korumayı başarmış.

Şirket, 14 ms’lik ortalama gecikme süresi ile rakipleri arasında en düşük gecikmeyi sunuyor. Rapor, Türkiye’deki kullanıcıların yaptığı hız testlerinde ortalama download (indirme) hızının 32.04 Mbps, ortalama upload (yükleme) hızının ise 6.43 Mbps olduğunu ortaya çıkardı. Hız testlerinin yüzde kaçının en az 25 Mbps download ve 3 Mbps upload hızı sunduğunu ifade eden tutarlılık skorları sıralamasına baktığımızda ise TurkNet’in bu değerde de lider olduğunu görüyoruz. TurkNet kullanıcıları yüzde 77.5 oranla en az 25 Mbps download ve 3 Mbps upload hızı almada en tutarlı hızları elde ediyor.

Sağlayıcı (TurkNet), bu değerlendirmeler sonucunda 2021’in 3. ve 4. Çeyreği ile 2022’nin ilk iki çeyreğinde elde ettiği başarısını sürdürmüş oldu. Türkiye’nin internet altyapısını geliştirme ve dünya kalitesine çıkarma hedefiyle TurkNet, kendi fiber altyapısında geliştirdiği GigaFiber yatırımlarına aralıksız devam ediyor ve GigaFiber altyapısını her gün genişletiyor. Şu an aktif olarak 900.000inin üzerindehanede GigaFiber internet kullanılabilir durumda. (Sene sonu itibarı ile 1.000.000 haneye ulaşmayı hedefliyor.)

Netflix’de de en hızlı TurkNet

Bildiğiniz üzere Netflix de dönemsel olarak internet hızı istatistikleri paylaşıyor. Bu istatistiklere göre TurkNet halen Netflix’in en hızlı Türk internet sağlayıcısı. TurkNet, CDN ve Peering anlaşmaları sayesinde müşterilerinin en iyi Netflix deneyimi yaşamasına yardımcı oluyor.

Taahhütsüz internetin avantajını yaşayın

Telekom sektöründeki tüm operatörler hizmetlerini kullanıcıya uzun taahhütler (12-24-27 ay) karşılığında satıyor. Bunu da “sabit fiyat” garantisi vererek tüketiciye sunuyor. Bu şekilde kullanıcı bu süre boyunca ödeyeceği paranın değişmeyeceğini düşünüyor, kendisine dayatılan sınırlı hız hizmetiyle yetinmek zorunda bırakılıyor. Halbuki taahhüt sözleşmelerinde operatörler “fiyat değişikliği hakkını saklı tutar” maddesi mevcut. Çeşitli sebepler yüzünden operatöründen ayrılmak istediğinde karşısına çıkarılan “taahhüt cayma bedeli” ise kalan süreye bağlı olarak astronomik rakamlara ulaşıyor.

Uzun süreler aynı hizmete mahkum kalmayın

İnternet servis sağlayıcıları, taahhüt ile birlikte, gelişen altyapılara rağmen düşük hızlarda hizmet almanıza, problem yaşamanız durumunda abonelik iptali yapamamanıza sebep oluyor. Vaat edilen hızı alamamanız durumunda farklı bir operatöre geçmek isterseniz, maalesef sözleşmedeki taahhüt süreniz boyunca aboneliğinizi ücretsiz iptal ettirme seçeneğiniz yok.

Buna rağmen aboneliğinizi bitirmek isterseniz, operatörün “pek de görünür olmayan” indirim tutarları ve ceza tutarını ödemek zorunda kalırsınız. Bu tutar, taahhüt süresince ödeyeceğiniz faturaların üstüne de çıkabilir.

Taahhüt olmadan uygun fiyatlı internet mümkün mü?

Türkiye’deki servis sağlayıcıların çoğu taahhütlü paketlerle hizmet sağlıyor. Ancak bu paketler hızları ve fiyatları ile kullanıcıları memnun etmeyebiliyor. Bu sebeple herhangi bir operatörün taahhütlü hizmetini almadan önce iyi düşünmenizi öneriyoruz. Aksi halde geri dönüşü oldukça zahmetli.

Bazı operatörler taahhütlü hizmetlerinin yanında taahhütsüz hizmetler de sunuyor. Fakat, bu taahhütsüz hizmetlerin fiyatları diğerlerine göre daha yüksek olduğu için çoğu kullanıcı taahhüt vermeyi seçiyor. TurkNet ise tamamen taahhütsüz paketleriyle bu sorunların üstesinden gelmeyi amaçlamış.

TurkNet, ayda 139.90 TL’den başlayan fiyatlarla istediğiniz zaman hizmetinizi sonlandırma ayrıcalığı olan taahhütsüz internet hizmeti veriyor. Üstelik bu fiyat düzeyinde diğer operatörlerde 35 Mbps civarı paketlere erişebiliyorken, TurkNet’te altyapınız desteklemesi durumunda GigaFiber hizmetiyle 1.000 Mbps’e kadar hızlara erişmeniz mümkün.

TurkNet’e arkadaşlarınızı davet ederek ücretsiz internet kullanabilirsiniz

TurkNet’e arkadaşlarınızı davet ederek, abonelik işlemlerini başlatan her arkadaşınızla birlikte hem siz, hem de arkadaşınız bir ay ücretsiz internet kullanım hakkı kazanabilirsiniz. Ayrıca bu kampanyada katılım sınırı yok, ne kadar çok arkadaş, o kadar çok ücretsiz geçirilen ay.

Arkadaşlarınızı davet etmek için Online İşlemler‘e girerek sol taraftaki menüde bulunan “Arkadaşını Getir” başlığına tıklayın. Buradan arkadaşlarınızı e-posta adreslerini girerek hemen TurkNet’e davet edebilirsiniz. Ya da dilerseniz direkt bu sayfadan size özel davet kodunun yer aldığı linke ulaşabilirsiniz. Arkadaşlarınız bu linke tıklayarak sizin referansınızla TurkNet’e hemen üye olabilir. Daha çok ücretsiz kullanım hakkı kazanmak için bu linki dilediğiniz yerde de paylaşabilirsiniz.

Bu sayfa üzerinde sizin için hazır bir metin de yer alıyor. Metin yazmakla uğraşmak istemiyorsanız, TurkNet’in hazırladığı metni kullanarak arkadaşlarınıza e-posta gönderebilirsiniz. Hatta, kampanya linkinizi direkt olarak Facebook ve Twitter üzerinde paylaşmanızda da sakınca bulunmuyor.

Hediye kullanım haklarınızı kazanmanız için davetinizi kabul eden arkadaşlarınızın TurkNet’e ilk faturalarını ödemesi gerekiyor. Buna ek olarak sizin de borcunuzun olmaması şart. Yani davet ettiğiniz kişi sizin “Arkadaşını Getir” kodunuz ile TurkNet’li olup kullanmaya başladıktan birkaç gün sonra faturası gelir. Bu faturayı son ödeme tarihi geçmeden öderse, hem siz hem de arkadaşınız hediye ayını kullanmaya başlar.

Online İşlemler üzerindeki “Arkadaşını Getir” sayfası üzerinde davetlerinizin ne durumda olduğunu da görebiliyorsunuz. Listedeki arkadaşlarınız faturasını ödemediği için ya da belgelerini göndermediği için sizi bekletiyorsa, kendisine hatırlatabilir ve işlemleri tamamlamasını isteyebilirsiniz.

Kampanya hakkında detaylı bilgileri buradan öğrenebilirsiniz.

Uygun fiyata 1.000 Mbps’ye varan internet!

TurkNet, kendi altyapısıyla kullanıma açtığı GigaFiber hizmetini 139.90 TL’den başlayan fiyatlarla sunuyor. Üstelik vaat edilen 1.000 Mbps’e kadar olan hız yalnızca download yani indirme hızında değil, upload yani yükleme hızında da kullanıcıların hizmetine sunuyor.

GigaFiber hizmeti, TurkNet’in diğer hizmetlerinde olduğu gibi taahhütsüz bir hizmet ve farklı bir operatörden geçmeniz durumunda taahhüt cayma bedelinin 1.000 TL‘ye kadar olan kısmı da TurkNet tarafından karşılanıyor. Adresinizde TurkNet GigaFiber varsa, siz de hemen TurkNet’li olmak için başvurunuzu iletebilirsiniz.

  • Taahhüt ve kota yok: Hizmetinizi memnun olduğunuz sürece kullanın. Kota derdi olmadan da Steam’den dilediğiniz gibi oyun indirebilir, Netflix’ten 4K içerik izleyebilir ve canlı yayın yapabilirsiniz.
  • Yüksek upload hızları: 1.000 Mbps’ye kadar hız seçenekleriyle Zoom ve EBA gibi platformlara kesintisiz erişim sağlayın. Twitch, TikTok ve YouTube gibi platformlarda en yüksek kalitede canlı yayınlar yapın.
  • Dünya kalitesinde hizmet: TurkNet, dünya hızında ve kalitesinde GigaFiber’i tamamen kendi altyapısında sunuyor. Sizi özgürleştiren, yüksek hızlı ve müşteri odaklı hizmet, sürekli iyileştirilmeye devam ediliyor.
  • 7/24 müşteri desteği: Dilediğiniz zaman TurkNet’e ulaşabilirsiniz. Destek talepleriniz hızlı çözülüyor.
  • Hızlı müdahale ve çözüm: TurkNet’in kendi altyapısında olan bu hizmette gerekli tüm müdahaleleri kendi uzman ekibi rekor sürelerde yapabiliyor.

Adresinizde GigaFiber yoksa ne yapacaksınız?

TurkNet, geçtiğimiz günlerde GigaFiber altyapı genişletme çalışmalarının bir parçası olarak, kullanıcıların altyapı taleplerini değerlendirmeye aldığı yeni bir başvuru sistemi duyurdu. Bu sistemle kullanıcılar adreslerini girerek, bulunduğu bölgeye TurkNet GigaFiber altyapısının gelmesini sağlayabiliyor.

TurkNet GigaFiber altyapı başvurusu yapma

Bu işlem için öncelikle TurkNet’in GigaFiber İstiyorum sayfasına gidin. Bu sayfanın orta kısmında “GigaFiber istiyorum” adlı butona tıklayın. Açılan sayfada, sizden adresiniz istenecek. Adres bilginizi girdikten sonra, mevcut altyapı durumunuzu içeren bir mesaj göreceksiniz. Test adresimizde henüz GigaFiber altyapısı olmadığından, “Üzgünüz, “şimdilik” GigaFiber altyapınız bulunmuyor. Hemen altyapı talebinizi iletebilirsiniz.” mesajı ile karşılaşıyoruz.

Bu mesajın hemen altında, GigaFiber altyapısı talebinizi iletebilmeniz için iletişim bilgilerinizi doldurmalısınız. Ardından ise Kişisel Veri Aydınlatma Metni’ni okuyup onaylayarak “Adresime GigaFiber İstiyorum” butonuna basın.

TurkNet web sitesinde yapmanız gereken işlemler bu kadar. Şimdi tek yapmanız gereken, başvuru sırasında verdiğiniz e-posta adresinize gelen doğrulama linkini kullanarak başvurunuzu gerçekleştirmek olacaktır.


TurkNet sponsorluğunda Technopat okurlarına yararlı olması için hazırlanmıştır: https://www.technopat.net/turknet bölümünde internet odaklı yardımcı makalelerimizi bulabilirsiniz.

– Advertorial / Reklam – 

Yorum yapın